
Porkioli
De signature Snack van Christien Meindertsma en Nello Natella (Ristorante da Nello) is een ‘Varkioli’: ravioli volgens authentiek Italiaans recept, in de vorm van een varken, in het kader van Meindertsma’s Dutch Design Award winnende boek 'PIG 05049' met een onderzoek naar alle producten die gemaakt worden van (resten van) het varken.
PASTA
1 groot ei per 100 gr meel
Snufje zout
Scheutje olijfolie
Mespunt tomatenpuree
Kneed alle ingrediënten in een kom tot een stevige deegbal. Afdekken en ± 2 uur in de koelkast laten rusten.
VULLINGBuffelmozzarella
Buffelricotta
Geraspte Parmezaanse kaas
Mousse van Parmaham
Zout en peper
Meng alle ingrediënten tot een stevige romig massa.
VARKIOLI
Trek in een pastamachine een aantal vellen van het deeg tot stand zes. Leg een eetlepel vulling in het midden van de Varkioli en bedek met een ander vel. De randen nat maken. De Varkioli vorm uitstansen. Kook de Varkioli ± 7 minuten in ruim zout water. Garneren met een saus naar keuze.