food of food design?

Top-koks en designers werkten in koppels samen om hun eigen Signature Snack te ontwerpen. De vraag was of de synergie tussen ontwerper en kok meer teweeg zou brengen dan gewoon een mooi opgemaakt bord.

De opdracht was niet gemakkelijk: naast innovatief, mooi gepresenteerd, lekker en trouw aan hun eigen signatuur, moesten de haute cuisine snacks ook zo goed reproduceerbaar zijn dat ze voor slechts 5 euro rechtstreeks uit de muur verkocht konden worden.

Presented @


Images

Joep Lennarts

www.designdrift.nl
www.1910-restaurant-bar.nl

Bite3

De Signature Snack van Lonneke Gordijn, Ralph Nauta (Drift) en Yuri Wiesen (Restaurant 1910) bestaat uit negen verschillende smaken – van rauwe ossenhaas tot oester – gerangschikt als tasty mozaïek. De volgorde waarin je ze eet, bepaalt de culinaire ervaring.

OESTER Zeeuwse creuses fijnhakken en in een vierkante vorm drukken.
PASSIEFRUIT Passievruchten met geleisuiker tot jam koken. In de vorm op laten opstijven.
EN WASABI Wasabi aanmaken met Crème fraîche. In de vorm op laten opstijven.

RUNDERHAAS Runderhaas in blokjes snijden, bestrooien met zout en peper.
TRUFFELSALSA Truffelcrème aanmaken met room, in de vorm laten opstijven.
EN RUCOLA PISTOU Rucola, Parmezaanse kaas, knoflook, basilicum, olijfolie, peper en zout in een keukenmachine fijnmalen. In de vorm op laten opstijven. Garneren met een schilfer Parmezaan.

SOJA JELLY Kikoman binden met agar agar en in de vorm laten opstijven.
TONIJN TATAKI Tonijn in blokjes van 1,5 cm snijden, licht aangeschroeien, kruiden met Sishimi peper.
EN WAKAME Wakame zeewier kort koken in runderbouillon. Geleren met gelatine vegatal. In de vorm laten opstijven.